Rondvaart

Nationaal Park Oosterschelde

Rondvaart Oosterschelde

Even lekker uitwaaien en genieten van het grootste nationale park van Nederland, de Oosterschelde!

Tijdens de rondvaart op het schip de Christiaan B geniet je van schitterende vergezichten. Met aan de ene kant uitzicht op de Stormvloedkering en aan de andere kant de Zeelandbrug en de dikke toren van Zierikzee. Onderweg vertellen we je uiteraard over Nationaal Park Oosterschelde en de Stormvloedkering.

 

Zeehonden & bruinvissen

De Oosterschelde staat bekend om haar schitterende (onderwater) flora & fauna. In de Oosterschelde wemelt het namelijk van de dieren. Je vindt er een grote variëteit aan vissen, vogels en planten. Maar de meest bekende bewoners van de Oosterschelde zijn toch wel de zeehonden en bruinvissen. Steeds vaker laten deze zeezoogdieren zich zien. Tijdens de rondvaart kun je, zeker met wat rustiger weer, bruinvissen spotten. Je moet wel goed opletten want je ziet vaak alleen de rugvin even bovenkomen. Zeehonden zijn wat makkelijker te vinden. Bij laag water kun je ze lekker zien zonnen op de drooggevallen zandplaten.

Je kunt deze rondvaart over de Oosterschelde alleen maken in combinatie met een bezoek aan het park. De rondvaart duurt ongeveer een uur. Er is geen restitutie mogelijk bij niet afvaren vanwege slechte weersomstandigheden of technische storing.

Reserveren is niet mogelijk. U wordt bij aankomst ingeschreven voor een beschikbare vaart.

Sommige activiteiten en/of onderdelen van ons park zijn tijdsgebonden, waaronder onze rondvaart. Wilt u volledig gebruik kunnen maken van ons dag aanbod adviseren wij u voor de middag aan te komen.

Ook interessant!

Rondvaart

Deel Neeltje Jans
met je vrienden!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C