Het echte Zeeuwse gevoel ervaren?

Boek een natuurwandeling Neeltje Jans

Rondleiding duinlandschap Neeltje Jans

Het eiland Neeltje Jans is een kunstmatig eiland aangelegd voor de bouw van de Oosterscheldekering. Naast Deltapark Neeltje Jans vindt je op dit eiland een prachtig duinlandschap met uitleenlopende flora en fauna.  Aan de Noordzeezijde ligt een slufter, dit is een zandvlakte achter de duinen waar zeewater binnenstroomt. Mede hierdoor kom je hier een veelzijdige vegetatie tegen met onder andere het bekende en heerlijke zeekraal. Aan de Oosterscheldekant bevindt zich een slikkengebied met een vogeleiland.

Op dit vogeleiland komen allerlei soorten broedkolonies voor zoals die van zilver- en mantelmeeuwen. Maar ook andere typische kustvogels als scholeksters en bergeenden. Ook de (voor in dit gebied) zeldzame vogels als de dwergstern en bontbekplevier worden regelmatig gezien op Neeltje Jans. Dit unieke natuurgebied is tevens het rustgebied van heel veel andere soorten water- en wadvogels die je tijdens deze bijzondere rondleiding kunt tegenkomen.

 

 

In het duinlandschap van Neeltje Jans bevinden zich diverse prachtige wandelpaden. Tijdens de rondleiding maak je samen met de natuurgids een prachtige wandeling en vertelt hij je een boeiend verhaal over het ontstaan van dit eiland en laat hij je de meest bijzondere plekken zien.

Deze rondleiding is alleen te reserveren in combinatie met een bezoek aan het park en vanaf 15 personen.

Wil je meer informatie of reserveren neem dan contact op per mail naar [email protected]. Kosten € 135,- per gids (maximaal 25 personen).

Ook interessant:

Rondleiding duinlandschap Neeltje Jans

Deel Neeltje Jans
met je vrienden!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C