Museum Watersnoodramp

Bezoek het museum, of liever gezegd hét centrum waar je alles over de watersnoodramp van 1953 kunt ontdekken en leren. In het hoofdgebouw van Deltapark Neeltje Jans, De Deltaplaza, kom je alles te weten over de watersnoodramp van 1953 en natuurlijk de Deltawerken.

De Delta Experience

De Delta Experience is een indrukwekkende 4D animatie in een panorama die je de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. Je krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen.

Lees hier meer over de Delta Experience of bekijk onderstaande trailer.

 

Bezoek de tentoonstelling over de watersnoodramp “Ramp 1953”!

In de expo “Ramp 1953” vertellen ooggetuigen in geluids- en beeldfragmenten van hun schokkende ervaring in de koude februari-nacht van 1953. Mensen verloren al hun bezittingen en treurden om de 1836 slachtoffers. Expo “Ramp 1953” is geen technisch overzicht, maar een menselijk verslag, samengesteld aan de hand van gesprekken met familieleden van slachtoffers, redders en politici uit die tijd, aangevuld met authentieke radioverslagen.

Om een compleet beeld te krijgen over de gebeurtenissen rondom de ramp kijk dan ook de film. Hierin zie je de echte beelden van de dag na de rampnacht van 1 februari.

De Deltawerken

De Deltawerken zijn een van de beroemdste werken in de wereld. Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp in 1953 te voorkomen

Exposities, films en een exclusieve rondleiding in en rondom de stormvloedkering geven een indruk van de enorme kracht van het water. Vanuit de hele wereld wordt de stormvloedkering bezocht vanwege zijn unieke functie.

Rondleiding Stormvloedkering

Bij uitzondering en onder begeleiding van een deskundige gids is het mogelijk om de stormvloedkering van binnen te bekijken. De gids vertelt over het ontstaan van de Deltawerken en laat u de pijlers van de stormvloedkering van dichtbij beleven.

Voor meer informatie, voorwaarden en prijzen betreft rondleidingen klik hier

Kijk hier voor alle bezienswaardigheden en faciliteiten

Deel Neeltje Jans
met je vrienden!

Online tickets met korting

Koop nu je online tickets voor seizoen 2020 en profiteer van extra online voordeel via onze website.

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C