Rondleiding stormvloedkering

UPDATE: i.v.m. met maatregelen omtrent het corona virus zijn er geen rondleidingen mogelijk. Een bezoek aan het binnenste van de stormvloedkering is wel mogelijk en is inbegrepen in het “All in ticket”.

Natuurlijk weet je dat Zeeland en een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt. In 1953 waren de dijken te slecht en ook veel te laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je onder leiding van een deskundige gids dit bouwwerk van binnen en buiten bezoeken. Een groot gedeelte van de stormvloedkering bestaat uit een verkeerskoker. In deze “koker” bevindt zich de Expo “Zeeland veilig”
Aan de hand van deze expositie vertelt de gids alle “ins & outs” over het ontstaan van dit meesterwerk. Ook krijg je een kijkje op het platform ook wel bovenbalk genoemd. Hier zie je de kracht van het water van wel heel dicht bij wanneer het enorme snelheid onder je door raast. Wanneer je bovenop een van de peilers staat heb je prachtig uitzicht over de Oosterschelde en Noordzee.

UPDATE: i.v.m. met maatregelen omtrent het corona virus zijn er geen rondleidingen mogelijk. Een bezoek aan het binnenste van de stormvloedkering is wel mogelijk en is inbegrepen in het “All in ticket”.

Wil je één van de rondleidingen bijwonen (uitsluitend individueel bezoek) dan kan dat tijdens de reguliere rondleiding. Deze rondleiding wordt meerdere keren per dag aangeboden en kun je alleen op de dag zelf reserveren bij de informatiebalie of via + 31 (0) 111 655 662.

De voertaal van deze rondleiding is Nederlands/Engels.

Kosten: € 3,50 p.p. Let op! Alleen i.c.m. een entreeticket voor het park.

Een bezoek aan het binnenste van de stormvloedkering is beperkt mogelijk en alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids. Voor groepen die een rondleiding door de het binnenste van de stormvloedkering willen reserveren adviseren wij telefonisch contact op te nemen via 0111 655 663.

 

 

Deel Neeltje Jans
met je vrienden!

Online tickets met korting

Koop nu je online tickets voor seizoen 2020 en profiteer van extra online voordeel via onze website.

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C