Rondleiding stormvloedkering

UPDATE: i.v.m. met maatregelen omtrent het corona virus zijn er geen rondleidingen mogelijk. Een bezoek aan het binnenste van de stormvloedkering is wel mogelijk en is inbegrepen in het “All in ticket”.

Natuurlijk weet je dat Zeeland en een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt. In 1953 waren de dijken te slecht en ook veel te laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je onder leiding van een deskundige gids dit bouwwerk van binnen en buiten bezoeken. Een groot gedeelte van de stormvloedkering bestaat uit een verkeerskoker. In deze “koker” bevindt zich de Expo “Zeeland veilig”
Aan de hand van deze expositie vertelt de gids alle “ins & outs” over het ontstaan van dit meesterwerk. Ook krijg je een kijkje op het platform ook wel bovenbalk genoemd. Hier zie je de kracht van het water van wel heel dicht bij wanneer het enorme snelheid onder je door raast. Wanneer je bovenop een van de peilers staat heb je prachtig uitzicht over de Oosterschelde en Noordzee.

Wil je één van de rondleidingen bijwonen (uitsluitend individueel bezoek) dan kan dat tijdens de reguliere rondleiding. Deze rondleiding wordt meerdere keren per dag aangeboden en kun je alleen op de dag zelf reserveren bij de informatiebalie of via + 31 (0) 111 655 662.

De voertaal van deze rondleiding is Nederlands/Engels.

Kosten: € 3,50 p.p. Let op! Alleen i.c.m. een entreeticket voor het park.

Een bezoek aan het binnenste van de stormvloedkering is beperkt mogelijk en alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids. Voor groepen die een rondleiding door de het binnenste van de stormvloedkering willen reserveren adviseren wij telefonisch contact op te nemen via 0111 655 663.

Speciale data rondleiding stormvloedkering

UPDATE: Op dit moment zijn er geen speciale data voor de rondleiding!

Op onderstaande data is het mogelijk om een reguliere rondleiding door het binnenste van de stormvloedkering te volgen onder leiding van een deskundige gids. Dit is zonder verder entree tot het park. Vertrek vanaf het hoofdgebouw van Deltapark Neeltje Jans. Vooraf reserveren is verplicht. U kunt zich 15 minuten voor aanvang melden bij de informatiebalie van het park (direct na de kassa’s). Identificatie verplicht.

Kosten: € 10,- p.p. (parkeren gratis). 

Data:

Op dit moment zijn er nog geen data bekend voor deze rondleiding. Zodra hierover meer bekend is vindt u dit op deze pagina.

Reserveren kan d.m.v. een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van de datum, uw naam en aantal personen.

Let op! Dit betreft dezelfde rondleiding als eerder hierboven beschreven maar dan zonder entree tot het park.

 

Deel Neeltje Jans
met je vrienden!

Online tickets met korting

Koop nu je online tickets voor seizoen 2020 en profiteer van extra online voordeel via onze website.

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C