Op avontuur in september en oktober tijdens de Oosterschelde Safari!

Het Nationaal Park Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland! Zowel op, langs en onder water is er van alles te beleven voor jong en oud.

Bij Deltapark Neeltje Jans krijg je de unieke mogelijkheid om deze prachtige plek vanaf het water te bekijken tijdens de Oosterschelde Safari. Vanaf het schip de Christiaan B ga je op zoek naar het grootste waterzoogdier van Nederland, de zeehond. Maar natuurlijk gaan we ook op zoek naar de kleinste walvisachtige, de bruinvis! En wat te denken van de vele vogelsoorten die hun eten zoeken langs de oevers en zandplaten.

Tijdens deze 2,5 uur durende Oosterschelde safari is ook een natuurgids aanwezig die je alles vertelt over het leven in Nationaal Park Oosterschelde en de bouw van de Oosterscheldekering. Een groot deel van de flora en fauna van de Oosterschelde bevindt zich onder water. Daarom kun je op de rondvaartboot ook kennis maken met wat er onder water leeft. Op het dek vind je verschillende bakken met diersoorten waarin je van heel dichtbij kunt zien wat er eigenlijk allemaal onder water leeft. Van hondshaaien tot krabben en van zeeanemonen tot oesters. Uiteraard zetten we deze weer terug in het water na de vaart.

Ook zijn er meerdere verrekijkers aan boord zodat u het water kunt afstruinen naar alles wat leeft in de Oosterschelde. Deze zijn niet vooraf te reserveren. Je kunt wanneer je zelf een verrekijker hebt deze natuurlijk meenemen.

Programma, data & kosten Oosterschelde Safari

Programma Oosterschelde Safari:
  • 10:00 uur: Aankomst en ontvangst bij Deltapark Neeltje Jans.
  • 10:15 uur: Ontvangst op het schip de Christiaan B
  • 10:30 uur: Start Oosterschelde Safari.
  • 13:00 uur: Terugkomst

Kosten Oosterschelde Safari:

vanaf 4 jaar en volwassenen: € 7,50 p.p. (exclusief ticket/toegang tot het park).

Let op! Entree ticket voor het park is verplicht!

Op onderstaande data is het mogelijk om met de Oosterschelde Safari mee te gaan: 10, 24 en 25 september en 8 en 9 oktober 2022. De vaart gaat door bij minimaal 30 deelnemers. Om te reserveren mail je naam, telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken mocht de tocht niet doorgaan en het aantal deelnemers. Het email adres is [email protected].

Goed om te weten!

 

  • Het schip is rolstoeltoegankelijk (maximale doorgang 78 cm.)
  • Er zijn meerdere toiletten en verschoonfaciliteiten.
  • Kinderwagens en buggy’s kunnen worden meegenomen aan boord.

Oosterschelde Safari

Deel Neeltje Jans
met je vrienden!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C