Aquarium + Walviswereld

Bluereef Aquarium Zeeland

Het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve presentaties. Hier openbaart zich het ongekende onderwaterrijkdom met tropische haaien zoals wit en zwartpunt rifhaaien, Luipaardhaaien, pijlstaartroggen, Kleurige zeeanemonen. Maar ook dieren uit de Oosterschelde en Noordzee zoals krabben, kreeften, roggen en andere vissen.

schoolreis-1

Zwemmen met haaien

Voor iedereen, van jong tot oud is het nu mogelijk om onder professionele begeleiding en in een speciaal hiervoor ontworpen duikkooi tussen de haaien te zwemmen en deze zelfs te voeden. De dierverzorgers zullen u assisteren met het voeren van de deze fascinerende dieren. De kosten voor dit onvergetelijke arrangement zijn € 55,- per persoon (exclusief entreeticket). Reserveren noodzakelijk. Bel voor meer informatie en reserveringen met 0111 655 653.

WalvisWereld

Mythologische monsters, de meedogenloze jacht op de walvis, Greenpeace…

Een skelet van 22 meter, een bijna echte walvisbaby, communicatie onder water… In de expositie WalvisWereld nemen wij u mee naar de wereld van de reuzen op aarde. De expositie bevindt zich in het futuristische walvispaviljoen. Dit gebouw van ruim 100 meter lang en met een ‘vloeibare architectuur’ heeft al diverse (inter)nationale prijzen gewonnen. Naast de walvis, vind je er ook dolfijnen.

Het Walvispaviljoen won in 1997 de eerste Zeeuwse Architectuurprijs. Een glaslichaam, Zeeuws Getij II, gemaakt door Hans Overvliet is de bijbehorende prijs. Het ligt in het duin tegenover het Walvispaviljoen.